mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Berényi Konrád
Berényi Konrád
Onlinemarketing.hu Kft.
vezető tanácsadó


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Megvan az év prospektusa
2013-06-11 12:19 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Idén 29 pályamű indult a címért, grafikai és közönségdíjat is átadtak. Az Év Prospektusa az a kiadvány lehet, mely felépítésével, megjelenésével és tartalmával leginkább hozzájárul a cég sikereihez.

A nyertes a Mapei Kft. Építkezem, felújítok magazinja lett, a második helyezett a BKF felvételi tájékoztatója, a harmadik a CF-Net Kft. Minőségi élet termékismertetője.

A dr. Papp-Váry Árpád, Gyurka András, Jagodics Rita, Kathi Zsolt, Szombati Orsolya, Táncsics András, Tonk Emil, Wolf Gábor, Prech T. Zsolt összetételű szakmai zsűri más-más szempontok szerint minősítették a kiadványokat, de mindannyian a kiadvány valós üzleti értékteremtő képességét vették górcső alá, és összesen több mint ezer oldalnyi anyagot néztek át - olvasható a szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközleményben.

Az értékelésnél figyelembe vették a kiadvány figyelemfelkeltő voltát, a képi és szöveges tartalom egyensúlyát, a képaláírások minőségét. Az értékelés legfontosabb szempontjai között helyet kapott az is, hogy a kiadvány a vevőkről szóljon, a vevők számára érthető nyelvezettel, és ne csak a céget mutassa be. Több zsűritag kiemelte az egyediséget és az ötletességet is, mint értékelési szempontot.

A zsűri tagjai a grafikusok teljesítménye alapján is pontozták a pályamunkákat. A grafikai díjat a Mátai és Végh Kreatív Műhely Kft. szerezte, a Budapesti Kommunikációs Főiskola prospektusával. A közönség tetszését leginkább a Monogramma Kreatív Reklámstúdió által a Baggio Private Travelnek készített egyedi, különleges utazásokat bemutató kiadványa nyerte el.

Prech Tamás Zsolt, a Media-Press '91 Kft. ügyvezetője, a díj alapítója szerint "ma egyre több értékes és szép reklámanyag köt ki olvasatlanul a szemetesben, aminek egyszerűen az az oka, hogy nagyon sok ilyen anyagot kapunk. Ezt a jelenséget hívjuk szórólapvakságnak. A prospektusok elkészítésekor arra kell törekednünk, hogy mégis felkeltsük és megőrizzük a célközönség figyelmét. Fontos szempont, hogy a cégek milyen eszközöket alkalmaznak a szórólapvakság jelensége elleni harcban. A pályamunkákban erre több jó példát láthattunk."

Az Év prospektusa elnevezésű versenyt idén már második alkalommal rendezték meg. Prospektus, cégismertető, termékkatalógus, céges újság, DM-küldemény és céges naptár is pályázhatott a címre.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!